Upea timelapse-video: Tältä uudenvuodenaatto näytti Times Squarella

Matkailu · Terhi Piiroinen

Moni mieltää vuoden vaihtumisen, konfettien satamisen ja kymmenestä nollaan laskemisen sopivan parhaiten New Yorkin Manhattanilla sijaitsevalle Times Squarelle. Vuoden vaihtuminen kuvataan sieltä myös suorana televisiolähetyksenä, ja ohjelmaa seuraa miljoonat ihmiset ympäri maailman.

The Timelapse Group on nyt toteuttanut toisenlaisen videokoosteen New Yorkin vuodenvaihteesta. Verkossa on julkaistu upea 18.000 still-kuvaa yhdistävä video, joka on taltioitu Time Squaren edustalla olevan hotellin katolta. Videolla nähdään illan hämärtyminen ja se, kuinka ihmiset kokoontuvat pääkallopaikalle.

Lopulta Times Square on täynnä juhlijoita, ja keskiyön saapuessa tuhannet pilvenpiirtäjien valot ja mainoskylttien loisteet luovat suuren juhlan tunnelmaa. Vuosi vaihtuu ilotulitteiden siivittämänä. Kun ihmiset poistuvat, jää jäljelle vain suuri määrä roskia.