Dennis Rodman sai elinikäisen porttikiellon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjois-Koreassa järjestettiin viime viikolla koripallo-ottelu vastikään sukulaismiehensä teloittaneen Kim Jong Unin syntymäpäivän kunniaksi. Koripallopelin suunnitteli entinen NBA-tähti Dennis Rodman, joka on kaveerannut diktaattorin kanssa aiemminkin.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Nyt miljoonat amerikkalaiset ovat suuttuneita Rodmanille, ja sillä on ollut myös seurauksia. Esimerkiksi New Yorkin Manhattanilla sijaitseva Old Homestead Steakhouses on antanut koripallotähdelle elinikäisen portikiellon. Greg Sherry yrittää saada kaikkia New Yorkin ravintoloita, hotelleja ja yökerhoja antamaan Rodmanille porttikiellon.

– Annetaan hänen nähdä miltä tuntuu nähdä nälkää ja nukkua ulkona aivan kuin hänen kaverinsa tekee miljoonille pohjoiskorealaisille, ravintolan omistaja Greg Sherry kertoi.

Dennis Rodman on vieraillut Pohjois-Koreassa ennenkin urheiludiplomaatin roolissa, ja kehunut valtionpäämiestä ystäväkseen. Dennis Rodman väitti taannoin ABC-kanavan haastattelussa Kim Jong Unin haluavan vain, että Yhdysvaltain presidentti Barack Obama soittaisi. Urheilutähden mukaan rauha valtioiden välillä olisi mahdollista, sillä sekä Kim Jong Un että presidentti Obama rakastavat koripalloa. Rodman toimii eräänlaisena viestinviejänä. Rodman sivuutti taannoin haastattelija George Stephanopoulousin kysymykset esimerkiksi Pohjois-Korean vankileireistä väittäen, että Yhdysvaltain hallitus kohtelee kansalaisiaan samalla tavalla.