Lapin hotellihinnat rajussa kasvussa – halvempi lähteä Alpeille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Laskettelusta pitävät suomalaiset ovat huomanneet jo vuosia sitten, että Suomen Lappiin ei kannata lähteä, jos haluaa lomailla siedettävällä matkabudjetilla. Hotellien, hissilippujen ja erityisesti ravintolapalvelujen hinnat ovat kohonneet pilviin, ja vauhti vain kiihtyy.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Nyt hotellihintoja seuraava Trivago on julkaissut tuoreimman hintakatsauksensa Suomen Lapista. tulos on matkailijoiden kannalta synkkä, sillä hinnat ovat jälleen nousseet huomattavasti. Trivagon mukaan Rukan tammikuun hotellihinnat nousivat huimat 73 prosenttia vuoden takaisesta.

Joulukuussa kasvua oli 66 prosenttia. Vuoden 2013 tammikuussa standardi kahden hengen hotellihuone maksoi Rukalla keskimäärin 125 euroa. Tämän vuoden tammikuussa hinta on 216 euroa. Levillä hotellihinnat nousevat Rukaan verrattuna hieman maltillisemmin, eli 21 prosenttia.

Keski-Euroopassa laskettelukohteiden hotellihinnat ovat Suomesta poiketen laskussa tai pysyvät viime vuoden tasolla. Ranskan Chamonixissa keskihinta on 187 euroa, Italian Cortina d’Ampezzossa 211 euroa ja Sveitsin Zermattissa 281 euroa. Hotellihinnat ovat Suomea kalliimmat, mutta Keski-Eurooppaan lentää Etelä-Suomesta murto-osalla Lapin lentojen hinnasta. Syöminen ja juominen Keski-Euroopan kohteissa maksaa sekin vain murto-osan Suomen Lapin vastaavista.