Shakkipelin karmaiseva loppu – pelaaja söi vastustajansa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Shakki on strategista päättelykykyä vaativa lautapeli, jota pelataan ajanvietteenä erilaisissa turnauksissa, internetissä, puistoissa tai vaikkapa postin välityksellä. Nyt eräät Irlannissa asuvat miehet olivat pelanneet yhtä peliä vuoden ajan, kunnes toinen pelaajista päätyi järkyttävään tekoon.

UPI-julkaisun mukaan italiasta kotoisin oleva Saverio Bellante oli pelannut pitkään shakkipeliä vuokranantajansa Tom O’Gormanin kanssa, kunnes miesten välille oli tullut riitaa shakkipelinappuloiden siirroista. Saverio murhasi O’Gormanin. Poliisien mukaan mies oli puukottanut vastustajaa useita kertoja ja syönyt lopulta uhrinsa sisäelimiä.

Karmea tapahtumasarja tapahtui Dublinissa, Irlannin pääkaupungissa. Vaikka tapaus on melkein liian järkyttävä esimerkki shakin pelaamisesta, on peli yleensä kovin rauhallista ja pohdiskelevaan sävyyn tapahtuvaa nappuloiden siirtelemistä.