Kahvi paljastaa todellisen luonteesi – millainen sinä olet?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa juodaan kahvia asukasta kohti eniten maailmassa. Kahvi kuuluu suomalaiseen kulttuuriin, ja harva työikäinen pääsee aamulla vauhtiin ilman höyryävän kuumaa kupillista. Nyt on tutkittu, mitä kahvi kertoo juojastaan.

Psykologi Ramani Durvasula analysoi tuhannen kahvinjuojan luonteita ja vertasi tuloksia heidän suosimiinsa kahveihin. Hän muun muassa tutki ihmisten ulospäinsuuntautuneisuutta, keskittymiskykyä, täydellisyydentavoittelua, luonteen lämpöä, valppautta, herkkyyttä ja sosiaalista rohkeutta.

Mustana kahvinsa juovat henkilöt ovat tulosten mukaan puristeja, jotka pyrkivät yksinkertaiseen elämään. Toisinaan he saattavat olla äkkipikaisia ja kärsimättömiä. He saattavat myös vastustaa kaikkia muutoksia. Lattena kahvinsa juovat ihmiset ovat heidän vastakohtia, ja he tahtovat miellyttää muita ihmisiä. Laten lipittelijät ovat kuitenkin muita enemmän taipuvaisia neuroottisuuteen. Perinteinen suomalainen maitokahvi laskettaneen tähän joukkoon.

Cappuccinon siemailijat osoittautuivat tutkimuksessa terveystietoisiksi perfektionisteiksi, jotka erottuvat massasta persoonallisuudellaan. Lisäksi he saattavat olla hieman pakkomielteisiä ja kontrolloivia, mutta herkkiä. Pikakahvia juovat ihmiset määritellään tulosten perusteella rennoiksi tyypeiksi, jotka saattavat viivytellä ja lykätä tehtävälistalla olevia asioita.

Kylmänä makusiirapin kera kahvinsa nauttivat henkilöt ovat sosiaalisesti rohkeita suunnannäyttäjiä, jotka saattavat toisinaan taipua holtittomaan käyttäytymiseen. Koska tutkimus oli toteutettu Britanniassa, puuttui vaihtoehdoista kokonaan suomalainen, kahvipannussa koko päivän seissyt tervakahvi, joka piristää niin sielua kuin suolta.