Menossa naimisiin? Varmista ensin nämä asiat suhteestasi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monet asiat tapahtuvat yhdessä päivässä. Ihminen syntyy yhden päivän aikana, kuten myös kuolee. Yksi ainoa päivä riittää muuttamaan koko elämän, ja myös rakastuminen saattaa tapahtua salamana yhden päivän aikana. Avioliitto sen sijaan on tarkoitettu kestämään koko loppuelämän.

Suurien asioiden äärellä kannattaa pysähtyä pohtimaan omaa kumppania ja sitä, minkälaisia ominaisuuksia hän edustaa. Avioliiton kannalta parasta tietysti on, että tulevat puolisot omaavat suhteellisen samanlaiset arvot, elleivät molemmat ole harvinaisen joustavaa sorttia. Yksi helpommista keinoista on mitata molempien usko. Astrologiaan hurahtaneen ei ole helppoa astua vihille superskeptisen henkilön kanssa. Sama pätee uskontoihin.

Avioliitto on yhdessä kulkemista ja kasvamista. Suhteessa täytyy opettaa toisiaan ja vaihtaa taitoja. Oli sitten kyseessä makkarakeiton valmistaminen tai niksit yökalastamiseen, on suorastaan rikkaus vaalia kumppanin osaamia asioita omakseen.

Suhteen peruskalliona voidaan pitää luottamusta, jonka horjuessa kaatuu helposti kaikki sen päälle rakennettu. Luota ja ole luottamuksen arvoinen. Pariskuntien tulee viettää aikaa yhdessä, mutta vieläkin parempaa on se, jos he uppoutuvat ihanaan laatuaikaan. Yhdessä ollessa molemmat osapuolet voivat myös vahvistaa toistensa hyviä ominaisuuksia. Pariskunnat saavat muistoihinsa omia juttuja, joita muut eivät tiedä tai ymmärrä – eivätkä ne muille edes kuulu.

Rakkaudella ei ole ehtoja. Naimisiin mennään sitten, kun aika tuntuu molemmista oikealta. Suhteessa on esimerkiksi väärin sanoa, että: ”En ole kanssasi ennen kuin olet saanut ylennyksen”. Ehdollistaminen asettaa ihmisen hankalaan rakoon. Siksipä suhteessa täytyy osata tehdä kompromisseja. Vain toinen kumppaneista ei voi saada elämäänsä haluamansa näköiseksi, koska avioliitto on kahden kauppaa. Avioliitossa kohtaavat molempien arvot ja asiat, ylimääräisistä seikoista joustetaan tasapuolisesti.

Yleensä perhe on kaikille ihmisille edes jollain asteella tärkeä, ja kumppanin suvun kanssa on yksinkertaisesti yritettävä tulla toimeen. Pariskuntien ei kuitenkaan tarvitse kertoa äideilleen kaikkea, kuten villejä leikkejä makuuhuoneen puolella. Tästä päästääkin yhteen parisuhteen tärkeimpään asiaan, eli seksiin. Makuuhuoneen puolella on oltava vipinää, tai vaarana on, että myös sydämen vipinä sammuu.

Kaksi kumppanityyppiä hankaloittavat tavallisia ihmisiä: Alkoholistit ja sosiaalisesti kömpelöt. Molempien kanssa on hankala mennä minnekään ilman, että joutuisi häpeämään tai selittelemään toisen puolesta. Jokaisella ihmisellä on toki erityispiirteensä, mutta ne eivät saa hankaloittaa molempien elämää liiaksi.

Kukaan ei kyllästy kehuihin, ja terveessä parisuhteessa osataan tehdä kumppanin olo hyväksytyksi ja täydelliseksi. Huonoista piirteistä ja asioista voidaan keskutella suoraan, mutta haukkuminen ja moittiminen ei yleensä tuota kuin mielipahaa. Samoja arvoja kannattavien henkilöiden on helpompi ryhtyä avioliittoon, koska yhteinen tie on ikään kuin etukäteen viitoitettu, Elite Daily muistuttaa.

Uskollisuus ja älykkyys ovat tärkeimpiä piirteitä ihmisessä avioliittoa mietittäessä. Kun oma kulta edustaa kaiken lisäksi kaikkea muuta, mitä on kumppaniltaan ikinä toivonut, voi astella hyvillä mielin vihille. Avioliitossa jaetaan yhteinen tulevaisuus ja rakastetaan ehdoitta.