Beatboxaus hidastettiin – näyttävä tulos nyt videolla

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Beatboxaaminen on kiinnostava taito, jonka voi ammattilaisten mukaan kuka tahansa opetella, kun vain tarpeeksi harjoittelee. Saksalainen DJ Flula Borg halusi esitellä YouTube-katsojille, miltä beatboxaaminen näyttää hidastettuna versiona.

YouTube
YouTube

Nopeat rytmiäänet kuulostavat hienoilta, mutta kun niiden tahti hidastuu, on näky sekä hämmentävä että kiehtova. Videolla nähdään Flulan huulien liike erityisen tarkasti tämän jokaisen äänen kohdalla. Miehen lerputtavaa alahuulta katsellessa voi ymmärtää ehkä paremmin, mistä lajissa on kyse.

Suomessa tunnetuin beatboxaaja on Felix Zenger, jonka lisäksi laji on saanut lukuisia uusia harrastajia. Miehen repertuaari on laaja, sillä oman arvionsa mukaan hän hallitsee noin tuhat erilaista ääntä tai niiden yhdistelmää. Kotimaisiin nouseviin kykyihin lukeutuu RudiRok, joka yhdistelee beatboxaamiseen stand up -komiikkaa ja vatsastapuhumista.