The Prodigyn Firestarter ilman musiikkia – tältä klassikko kuulostaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Konemusiikin 1990-luvun alkupuolella mullistaneen The Prodigy -brittiyhtyeen ensimmäisen Experience -albumin julkaisusta tuli taannoin kuluneeksi jo 20 vuotta. Ennen ensimmäisen albumin julkaisua Britanniassa teki listahistoriaa levyn toinen single Everybody In The Place, jota edelsi klassikoksi noussut Charly.

Nyt yhtyeen Firestarter-hitin musiikkivideosta nähdään hieman poikkeuksellinen versio, josta on poistettu kokonaan musiikki. Sen tilalle on tehty uusi ääniraita videolla nähtävien tapahtumien perusteella.

theprodigy2004

Liam Howlettin luotsaama The Prodigy -yhtye julkaisi ensimmäisen What Evil Lurks -EP:nsä vuonna 1990. Vuonna 1991 julkaistu virallinen debyyttisingle Charly soi jo saman vuoden syksyllä runsaasti myös Suomen ensimmäisissä rave-juhlissa Turussa, Oulussa ja Vaasassa. Yhtyeen breakbeat-tyylisuuntaa edustavat kappaleet olivat Suomessa vuosien ajan vain klubien ja ravejuhlien hittejä, kunnes yhtye teki vuonna 1995 läpimurtonsa myös Suomessa. Samana vuonna yhtye myös konsertoi Helsingissä.

Britanniassa The Prodigy teki läpimurron jo Experience-albumin toisella singlellä Everybody In The Place, joka nousi heti ilmestyttyään Brittien tanssilistan kakkossijalle. Sittemmin yhtyeen hitit olivat tanssilistoilla vuosien ajan. Vuonna 1997 julkaistu Fat Of The Land nousi listojen kärkeen molemmin puolin Atlanttia. The Prodigy on esiintynyt muutaman kerran myös Earthbound-nimellä vuonna 1993. Samaan aikaan yhtye julkaisi ensimmäisen white label-version kappaleesta One Love, joka julkaistiin sittemmin virallisesti The Prodigyn nimissä.