Hengenvaarallinen BASE-hyppy vuoren halkeaman läpi: ”Hittolainen, minähän tein sen!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

BASE-hypyt ovat lukeutuneet vuosikymmenien ajan huimapäiden rohkeimpiin temppuihin. Tavallisten hyppyjen lisäksi suosiota niittävät hypyt, jotka suoritetaan liitopuvulla. Uhkarohkeat hyppääjät uhmaavat kuolemaa liitämällä uskomattoman lähellä vuorenrinteitä.

YouTube
YouTube

Nyt lajin ykköstähti Jeb Corliss on tehnyt vahvan paluun hyppymestareiden klaaniin ja mies on julkaissut YouTube-tililleen useita videoita suorituksistaan. Tuorein video esittelee hurjapään hypyn kuuluisan kiinalaisen Jianglang-vuoressa olevan halkeaman läpi ranteessa olevalla kameralla kuvattuna.

Jeb Corliss joutui muutama vuosi sitten kohtalokkaaseen onnettomuuteen, joka murskasi miehet jalat. Hän ajautui liian lähelle kallionkielekettä ja jalat osuivat kallioon noin 250 kilometrin tuntivauhdilla.