Olympialaiset nostivat Sotšin hotellihinnat pilviin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hotelliyö Sotšissa on olympialaisten aikana keskimäärin 121 prosenttia tavallista kalliimpi, kertoo hotellien hintavertailusivusto Trivagon tekemä tutkimus. Helmikuussa järjestettävien olympialaisten aikana hotelliyö Sotšissa maksaa keskimäärin 179 euroa, kun tammikuun viimeisellä viikolla yöhinta on keskimäärin vain 81 euroa.

Talviolympialaiset järjestetään tänä vuonna Venäjän Sotšissa 7. – 23. helmikuuta. Keskimääräiset hinnat pysyvät siellä kuitenkin 200 euron alapuolella toisin kuin Lontoon kesäolympialaisissa vuonna 2012, jolloin hinnat olivat keskimäärin jopa 401 euroa yöltä.

Olympialaisten avajais- tai päättäjäisjuhlaan osallistuja pääsee hieman halvemmalla, kuin vierailunsa olympialaisten keskivaiheille ajoittava. Sama ilmiö nähtiin jo Lontoossa 2012. Avajais- ja päättäjäispäivän keskihinnat ovat Sotšissa 70 – 80 euroa tammikuun hintaa korkeammat. Avajaispäivänä 7. helmikuuta yö hotellissa maksaa keskimäärin 164 euroa ja päättäjäispäivänä 23. helmikuuta vastaavasti 151 euroa.

Suomalaisittain kiinnostava laji on totta kai jääkiekko. Miesten loppuottelu pelataan kisojen viimeisenä päivänä sunnuntaina 23. helmikuuta. Alppihiihdossa mielenkiintoisimmat päivät sinivalkoisin lasein katsottuna ovat 18. ja 21. helmikuuta, jolloin ratkaistaan naisten pujottelun ja suurpujottelun olympiamitalit. Hiihdossa katse kiinnittyy suomalaisiin 13. – 15. helmikuuta, jolloin hiihdetään naisten kymppi ja miesten 15 kilometrin perinteinen sekä naisten 4×5 kilometrin viesti. 19. helmikuuta jolloin vuorossa ovat naisten ja miesten parisprintin finaalit.