Delfiinien joukkoteurastus jatkuu Japanissa

Ohhoh! · Stara.fi

Delfiinit kuuluvat älykkäimpien eläinten joukkoon ja ne pitävät usein ihmisille seuraa esimerkiksi purjehduksilla. Delfiinien tiedetään myös pelastaneen onnettomuuksiin joutuneita ihmisiä hukkumiselta. Japanilaiset eivät kuitenkaan kunnioita näitä älykkäitä eläimiä, vaan teurastavat niitä vuosittain jopa kymmeniätuhansia.

PETA
PETA

Parhaillaan Japanin Taijissa on jälleen meneillään vuosittainen delfiinien teurastuskausi, joka on aikaisemmista vuosista poiketen saanut tällä kertaa jopa diplomaattista vastustusta Yhdysvaltoja myöden. Kritiikki ei ole kuitenkaan vaikuttanut asiaan, ja paikalta saatujen tuoreiden raporttien mukaan tämän vuoden teurastukseen on saapunut tavallista enemmän kalastajia. Esimerkiksi eilen tiistaina teurastettiin parvi pullonokkadefiinejä, ja aktivistit saivat kuvattua tilanteen.

Kalastajien uhriksi on tällä kertaa joutunut myös maailmankuulu albiinodelfiini, jota on seurattu internetissä aiemminkin. Tällä hetkellä julkkisdelfiinin kohtalosta ei ole tietoa. Se on joko surmattu tai otettu kiinni delfinaarioon myytäväksi. Verkossa kerätään parhaillaan nimiä suomalaiseen vetoomukseen, jossa vaaditaan delfiiniteurastuksen lopettamista. Adressi luovutetaan myöhemmin Japanin Suomen suurlähettiläälle.

Japanilaiset kalastajat teurastavat parhaillaan Taijissa kokonaisia delfiiniparvia. Delfiinit ajettiin ensin veneillä satimeen ja sen jälkeen niiden ympärille levitettiin verkko. Sieltä väsyneet delfiinit noukittiin yksi toisensa jälkeen tapettavaksi pitkillä veitsillä. Kauneimmat yksilöt otettiin talteen elävänä myytäväksi delfinaarioihin ympäri maailmaa.

www.savejapandolphins.comKuva: YouTube

Äärimmäisen julma surmaamistapa tuli jo aiemmin tutuksi Oscar-palkitusta The Cove -dokumentista, joka kuvattiin aikoinaan samalla paikalla. Japanilaiset jäivät kiinni jopa 23.000 viattoman delfiinin vuosittaisesta joukkoteurastuksesta, kun The Cove -dokumenttielokuva paljasti karmaisevan totuuden sikäläisestä delfiinibisneksestä. Katso dokumentin traileri tästä. Louie Psihoyosin ohjaama ja Oscar-palkittu dokumentti aiheutti aikoinaan järkytystä ympäri maailmaa, mutta japanilaiset ovat siitä huolimatta jatkaneet delfiinien silmitöntä tappamista. Alla toinenkin tuore video tappamisesta.