Avatar-elokuvan 2 500 000 000 dollarin korvausvaatimus hylättiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

James Cameronin ohjaama Avatar maailmanhistorian tuottoisin elokuva. Jättiproduktio tuotti vuoden 2011 loppuun mennessä yli 2,7 miljardia dollaria. Suuret tuotot toivat esiin myös monenlaisia onnenonkijoita.

Nyt Avatarin ohjaaja James Cameron on voittanut oikeusjutun, jonka kirjailija Bryant Moore nosti häntä vastaan vuonna 2011. Kirjailija väitti elokuvan perustuvan hänen aikaisempiin käsikirjoituksiinsa. Hän vaati Avatar-ohjaajalta 2,5 miljardin dollarin korvauksia.

TMZ-sivuston mukaan liittovaltion tuomari hylkäsi oikeusjutun. Hänen mukaansa Avatarin juoni ja Bryant Mooren tarina erosivat toisitaan huomattavasti. Tuomari myös huomautti, että tarinoita yhdistävä science fictionin ja rakkaustarinan liittäminen toisiinsa ei ole lähtökohtaisesti uusi tai tekijänoikeuden suojaama idea.

James Cameron voi siis nyt rauhassa keskittyä Avatar-elokuvan jatko-osien kehittelemiseen. Avatar 2 tulee saamaan ensi-iltansa joulukuussa 2016, kolmas osa joulukuussa 2017 ja elokuvasarjan neljäs osa puolestaan vuonna 2018. Ensimmäisen Avarin päärooleissa nähdyt Sam Worthington ja Zoe Saldana tulevat toistamaan roolinsa myös jatko-osissa.