Huikea video: Risteilyalukseen lisättiin telakalla jatkopala

Matkailu · Stara.fi

Julkaisimme eilen näyttävän videon, jossa uransa lopussa oleva matkustaja-alus ajettiin täyttä vauhtia purkutelakan rantaan. Näky oli kuin suoraan Hollywood-elokuvasta. Nyt verkossa nähdään vuorostaan hieman toisenlainen telakkavideo, jonka tähtenä oleva laiva sai tosin vielä jatkaa uraansa merillä.

YouTube
YouTube

Kyseessä on Blohm+Voss -telakalla kuvattu operaatio, jossa Balmoral-niminen matkustaja-alus sai huomattavasti lisää pituutta. Upealla nopeutetulla videolla nähdään kuinka alus saapuu telakalle, leikataan poikki ja kuinka keskelle lisätään eräänlainen jatkopala.

218 metriä pitkä ja 28 metriä leveä Balmoral on norjalaisen Fred Olsenin varustamon suurin matkustaja-alus, ja sen 710 hyttiin mahtuu 1.300 matkustajaa. Laivassa on 510 hengen miehistö.