Näin Yhdysvalloissa: Spermanluovuttaja tuomittiin maksamaan elatusmaksuja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lukemattomissa maissa spermanluovutus on merkittävää toimintaa, jolla autetaan pariskuntia saamaan lapsia, mikäli miehellä ei ole mahdollisuutta lapsen siittämiseen. Spermanluovuttajan tilanteesta suuhteessa biologiseen lapseensa on puhuttu runsaasti yhtä kauan kuin tällaista toimintaa on ollut.

Jatkossa Yhdysvaltojen Kansasin osavaltiossa spermaan luovuttavat miehet todennäköisesti miettivät kahteen kertaan ennen luovutusta, sillä sikäläinen tuomioistuin on määrännyt erään luovuttajan maksamaan hänen biologisen lapsensa lesbovanhemmille elatusmaksuja. CNN-uutistoimiston mukaan Shawneen tuomioistuimen tuomari Mary Mattivi määräsi keskiviikkona, että William Marottan tulee maksaa elatusmaksut viideltä vuodelta takautuvasti.

Tämä siitä huolimatta, että hänellä on sopimus, joka vapauttaa luovuttajan tällaisesta vastuusta. Tuomarin mukaan siittiöiden siirtäminen naisen munasoluun ei mennyt laissa tarkoitetulla tavalla, ja siksi luovuttaja on vastuussa biologisesta lapsestaan. Operaatio hoidettiin aikoinaan lesboparin kotona, kun mies oli vastannut netissä olleeseen ilmoitukseen spermanluovuttajasta.