Suomeen uusia HD-kanavia – nollaa digiboksisi tänään

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomeen saadaan tänään televisioihin neljä uutta HD-tasoista teräväpiirtokanavaa. Kanavien näkyviin saaminen edellyttää kuitenkin kaapeliverkossa olevien digiboksien uutta kanavahakua. Päivityksessä Yleisradion koostekanava lopetetaan ja kanavat saavat omat teräväpiirtolähetyksensä.

Muutoksen jälkeen TV1, TV2, YLE Teema ja YLE Fem näkyvät merkittävimpien kaapelioperaattoreiden kanavavalikoimissa teräväpiirtona. Ensin kannattaa kokeilla tehdä ainoastaan uusi kanavahaku. Mikäli se ei kuitenkaan toimi, tulee digiboksin asetukset Yleisradion mukaan nollata ja tehdä sen jälkeen uusi kanavahaku. Silloin kannattaa samalla varmistua, että tallennetut ohjelmat eivät katoa digiboksilta.

Antenniverkossa Yleisradion HD-lähetykset eivät näy monin paikoin lainkaan.