Kim Jong-Unin karmeuksista uutta tietoa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjois-Korean toiminta on yleensä kuin suoraan scifi-elokuvasta. Valtio säätelee kansalaistensa oikeuksia mielivaltaisesti ja uhoaa hankkeilla, jotka saavat muun maailman pyörittelemään päätään.

Tuoreessa muistissa on diktaattori Kim Jong-Unin johtama teloitus, jossa sai surmansa hänen tätinsä mies, joka oli maan toiseksi vaikutusvaltaisin mies. Kim Jong-Unin ja teloitetun Jang Song-Thaekin välillä oli jo ennestään selvittämättömiä kaunoja ja diktaattori syytti Jangia muun muassa maanpetturuudesta.

Nyt Pohjois-Korean mielivaltaiset teot saavat järkyttävää jatkoa, kun Kim Jong-Un on teloittanut myös kaikki siskonsa miehen sukulaiset. Yonhapin uutistoimiston mukaan osa telotetuista olisi saanut surmansa kotiensa edustoilla kansan nähden ja massasurmaamisella varmistettiin vastarinnan eliminoiminen.

Kaikenlainen länsimaalaisten ilotteluksi luettava toiminta on ehdottomasti kielletty kuolemanrangaistuksen uhalla Pohjois-Koreassa. Vasta äskettäin Pohjois-Koreassa teloitettiin suuren yleisön edessä joukko länsimaalaisia televisiosarjoja ja elokuvia katsoneita henkilöitä. On suorastaan uskomatonta, että nykymaailmaan mahtuu valtio, jonka toiminta muistuttaa enemmän brutaalia elokuvaa kuin yhteishengen nimissä tapahtuvaa maapallon asuttamista.