Scifi-suunnitelmasta tuli totta – kello kertoo ajan tuoksuilla

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset pitävät harvemmin rannekelloa kädessä, koska he kantavat koko ajan mukana ajan näyttävää älypuhelinta. Markkinoille on pian tulossa myös älylaitteen ominaisuuksilla varustettuja rannekelloja, jotka ilmoittavat tekstiviesteistä, sähköposteista ja puheluista ilman, että käyttäjän tarvitsee kaivaa kännykkää taskusta.

Aisencaro.com
Aisencaro.com

Nyt on esitelty vieläkin upeammalla toiminnolla varustettu rannekello, sillä se ilmoittaa ajasta uudella tavalla – tuoksuilla. ScentRythm-niminen rannekello on varustettu pienillä hajustepulloilla ja sen sijaan, että kello kertoisi ajasta numeroita näyttämällä, suihkauttaa sen kulloiseenkin aikaan sopivan tuoksun.

Kellon kehittäjä Aisen Caro Chacinin mukaan hän keksi kellon ilmaisemaan vuorokaudenaikoja hellällä tavalla. Hän toimii luennoitsijana Parson’s New School for Design -nimisessä oppilaitoksessa New Yorkissa. Kellossa on neljä tuoksua, omansa heräämiseen, rentoutumiseen, suorittamiseen ja nukkumiseen. Käyttäjä voi päättää tuoksut itse, ja jokaiseen kellon säiliöön mahtuu millilitran verran hajustetta.

Asiasta uutisoineen Popular Sciencen mukaan kello mahdollistaa esimerkiksi sen, että se herättää kahvin tuoksuun ja nukuttaa kamommillan hajuilla. Kellon akku ladataan USB-portin avulla ja laite toimii yhden latauskerran avulla 24 tuntia. Mitä tuoksuja sinä valitsisit eri kellonaikoihin sopivaksi?