Perhe ilman käytöstapoja: Lapsi makasi miljoonateoksen päällä museossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lontoossa sijaitseva modernin taiteen museo Tate Modern on maailman suosituin nykytaidetta esittävä museo. Vuonna 2000 entisen voimalaitoksen tiloihin avattu museo houkuttelee vuosittain 4-5 miljoonaa näyttelyvierasta. Heidän joukossaan on perhe, joka aiheutti kohun mediassa.

Eräs Twitter-käyttäjä ikuisti nimittäin museossa kuvan perheestä, joka katseli taitelija Donald Juddin luomaa veistosta. Perheen poikalasta ei kuitenkaan kiinnostanut tarkastella taidetta sallitun matkan päästä, vaan ipana päätti ottaa lepohetken teoksessa olevien palkkien välissä. Teoksen arvo on miljoonia dollareita.

Yleensä museoissa on tapana olla koskematta taideteoksiin, ellei siihen anneta erillistä lupaa. Kuvan ottanut nainen riensi sanomaan pojan äidille, että hänen lapsensa pitää miljoonien arvoista teosta leluna. Äiti vastasi: ”Tiedän, eikä se merkitse lapsille mitään”.