Mies väittää surmanneensa Bigfootin – julkaisi kuvia ruumiista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lumimies ja sen lauhemmissa olosuhteissa viihtyvä serkku, Bigfoot, lukeutuvat maailman tunnetuimpiin legendaarisiin hirviöihin. Niiden olemassaolosta on käyty jo vuosisatojen ajan väittelyä, mutta pitäviä todisteita ei kummastakaan olennosta ole saatu.

Nyt Rick Dyer -niminen mies väittää saalistaneensa Bigfootin, eli tuttavallisemmin isojalaksi kutsutun olennon. Mies kertoo tappaneensa olennon syyskuussa 2012 Teksasin San Antoniossa, ja on nyt julkistanut kuvia apinamaisen jättiläisen ruumiista todisteena väitteilleen.

Rick suunnittelee lähtevänsä kiertämään maailmaa isojalan ruhon kanssa, tarkoituksenaan asettaa lähes 2,5 metriä pitkä ruumis näytille ihmisten ihmeteltäväksi.

Rick Dyer kuvailee itseään maailman parhaaksi Bigfootin jäljittäjäksi, ja kertoo lajin edustajia elävän luonnossa enemmänkin. 36-vuotiaan miehen uskottavuutta syö tosin se seikka, että hän on aikaisemminkin väittänyt löytäneensä isojalan ruumiin – joka osoittautui kumiseksi apinapuvuksi. Tällä kertaa Rick vannoo olennon olevan aito.

Kysymys isojalan olemassaolosta kuuluu niin kutsutun kryptozoologian piiriin. Kryptozoologiassa tutkitaan havaintoja eläimistä, joiden olemassaoloa ei ole pystytty todentamaan. Bigfootin olemassaoloa on pyritty todistelemaan esimerkiksi väitetyillä jalanjäljillä ja videomateriaalia, jossa jotkut uskovat olennon esiintyvän.