Paavin verta varastettu! Vatikaani syyttää saatananpalvojia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Katoliseen kirkkoon liitetään mitä erikoisempia uskomuksia ja salaliittoteorioita, jotka ovat toimineet inspiraationa esimerkiksi Da Vinci Koodi -romaanille. Nyt Roomasta kantautuu uutisia, jotka voisivat yhtä hyvin olla peräisin kirkkoon liittyvistä elokuvista tai kirjoista.

Pullollinen edesmenneen paavin, Johannes Paavali II:n, verta on varastettu Italian vuoristossa sijaitsevasta pienestä San Pietro Della Lenca -kirkosta. Italialainen okkultismin vastainen järjestö Osservatorio Antiplagio uskoo The Telegraph -lehden mukaan asialla olleen saatananpalvojien joukko.

– Tämä on tärkeää vuodenaikaa saatanallisessa kalenterissa, ja se kulminoituu 1. helmikuuta järjestettävään saatanalliseen uuteen vuoteen. Tällaiset pyhänhäväistykset ajoittuvat usein juuri tähän vuodenaikaan, Osservatorio Antiplagio -järjestöön kuuluva Giovanni Paninzio kertoo.

Varkaus on järkyttänyt Vatikaanin. Olivatpa taustalla saatananpalvojat tai tavanomaisemmat rikolliset, verta on etsitty kirkon lähialueilta jopa 50 poliisin ja poliisikoiran toimesta. Johannes Paavali II:n kuivuneen veren kerrotaan olevan erittäin tärkeää katolilaiselle kirkolle, sillä edesmennyt paavi julistettiin taannoin pyhimykseksi.