Kirjailija katuu Harry Potterin naissuhteita – väärä loppuratkaisu?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailman suosituimpiin velhokirjoihin lukeutuva Harry Potter -saaga on kerännyt miljoonia faneja. Kirjojen ja niiden pohjalta tehdyn elokuvasarjan kolmikko Harry, Ron ja Hermione tulivat suurelle yleisölle tutuksi.

Aina, kun vastaava suuri kirjasarja tulee päätökseensä, kuuluu lukevan yleisön joukosta soraääniä. Monet fanit ovat olleet tyytymättömiä lopetukseen, jossa päähenkilö velhopoika Harry Potter päätyy yhteen parhaan ystävänsä Ron Weasleyn Ginny-siskon kanssa. Joidenkin tahojen mukaan on myös outoa, miksi Hermionen kaltainen älykkötyyppi tyytyi keskinkertaiseen ja hieman hömelöön Roniin miestä valitessaan.

Nyt kirjailija J.K. Rowlingin mukaan Harry Potterin olisi hänen mielestään tullut valita lopulliseksi puolisokseen terävä-älyinen Hermione. Nainen ei kuitenkaan kirjoittanut sarjalle kyseistä juonta, koska halusi pitää kiinni alussa keksimästään romanttisesta juonikuviosta Ronin ja Hermionen välillä. Hän yritti lähinnä täyttää fanien toiveita huolimatta siitä, ettei uskonut hahmoihin parina.

– Niin juonikuvio syntyi. Hermione päätyi Ronin kanssa yhteen lähinnä siksi, että pidin kiinni ensin keksimästäni juonesta. Tiedän, olen pahoillani, 48-vuotias kirjailija kertoi Wonderland-lehdelle.

– Voin kuulla joidenkin fanien raivon, mutta olen todella rehellinen. Välimatka on antanut minulle perspektiiviä. En tehnyt valintaa uskottavuuden takia, vaan henkilökohtaisten syiden.

Fanit ovat jo kommentoineet uutista verkossa. Kaikki eivät kuitenkaan tunnu tylyttävän uutista lokaan. Nuori kirjailija Rainbow Rowell pohti Harryn ja Hermionen pyyteetöntä rakkautta, jossa ei koskaan koettu edes ensimmäistä yritystä suudelmaan. Will Kostakis -nimisen kirjoittajan mukaan kyseinen paljastus oli Rowlingilta ainoa laatuaan, jossa supertähti myönsi kirjasarjan lopetuksen olevan totaalista roskaa.