Star Trek ennusti tulevaisuuden hämmästyttävän tarkasti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1966 luotua alkuperäistä Star Trek -televisiosarjaa kuvattiin vuoteen 1969 saakka. Sarjan onnistui keräämään oman innokkaan faniryhmänsä, ja sen pohjalta on sittemmin tehty viisi jatkosarjaa ja jopa 11 elokuvaa. Star Trek Into Darkness -elokuva sai ensi-iltansa viime kesänä.

YouTube
YouTube

Star Trekin hahmot joutuivat jatkuvasti erikoisiin seikkailuihin ja olivat tekemisissä mitä mielikuvituksellisemman teknologian parissa. Toisinaan science fictionissa esitetystä teknologiasta tulee kuitenkin myöhemmin arkipäivää, eikä Star Trek ole poikkeustapaus.

YouTube-videolla esitellään nykyajan teknologiaa, jota ennakoitiin Star Trekissä jo 1960-luvulta lähtien. Sarjassa nähtiin muun muassa älypuhelimia, tablettitietokoneita ja taulutelevisioita. Lisäksi sarjan tulevaisuudessa Google Glassin kaltaiset älylasit ovat arkipäivää, ja tutkijat ovat parhaillaan kehittelemässä Star Trekistä tuttuja, erilaisia ruokalajeja luovia 3D-printtereitä. Olikohan käsikirjoittajilla käytössään aikakone?