Järkyttävä Suomi-video leviää maailmalla – raivostuttanut miljoonat katsojat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi-kuvaa on yritetty kiillottaa sivistyneen menestymisen ja nerokkaiden innovaatioiden avulla. Nyt miljoonittain lukijoita päivittäin tavoittava maailman suurin verkkolehti Daily Mail on julkaissut järkyttävän videon, jonka arvellaan olevan Suomessa kuvattu.

dailymail06022014

Videolla nähdään pieni tyttö, joka opettelee polttamaan tupakkaa. Video on aiheuttanut raivoa ympäri maailmaa, sillä kaikkien mielestä on vastuutonta antaa lapselle savuke ja opettaa häntä vieläpä imemään sitä. Suomessa on todella tiukat tupakoimiseen liittyvät lait, ja osa on epäillyt, että lapsella olisi kädessään sähkötupakka. Video on silti kaikista näkökulmista ajateltuna kyseenalainen.

tupakkalapsi06022014

Päihdelinkki-sivuston mukaan tupakointi aiheuttaa Suomessa 5 000 – 6000 kuolemantapausta vuosittain ja on maailmanlaajuisesti suurin estettävissä olevien kuolemien aiheuttaja. Lisäksi se aiheuttaa suuren määrän kroonista sairautta ja työkyvyttömyyttä. Tupakkasairauksien kokonaiskustannukset yhteiskunnalle ovat arviolta noin kaksi miljardia euroa vuodessa.