Skientologien uusi päämaja – tässäkö överiyden huippu?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa 1900-luvun puolivälissä perustettu skientologiakirkko on onnistunut haalimaan riveihinsä lukuisia jäseniä Hollywoodin supertähtiä. Kirkon tunnetuimpiin jäseniin kuuluvat esimerkiksi Tom Cruise ja John Travolta, joista ensin mainittu onkin ollut viime aikoina uskonsa vuoksi runsaasti otsikoissa.

YouTube
YouTube

Skientologit avasivat 17. marraskuuta uuden hengellisen päämajansa Floridan Clearwateriin. Palatsimaisesta rakennuksesta selviää, ettei kirkolla ole puutetta ainakaan rahasta. Päämajan rakentaminen maksoi arviolta noin 105 miljoonaa euroa.

Sisätiloiltaan enemmän Bond-pahiksen piilopaikkaa kuin perinteistä uskonnollista pyhättöä muistuttavan rakennuksen oli määrä olla noin 58 miljoonan euron arvoinen. Sen valmistumista kuitenkin lykättiin, jotta kirkon edustajat pystyivät keräämään lisää varoja vielä massiivisemman lopputuloksen takaamiseksi.