Suurin pudottaja meni liian pitkälle – katsojat järkyttyivät näkemästään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Painonpudottamisen konsteja keksitään jatkuvasti, mutta yksi varmimmista keinoista laihduttamiseen on se, että yksinkertaisesti kuluttaa enemmän kuin syö tai juo. Yhtenä laihduttajien innoittajana toimii Yhdysvaltalainen televisioformaatti Suurin pudottaja.

YouTube
YouTube

Nyt Biggest Loser -ohjelma on kohdannut ensimmäistä kertaa kyseenalaista kunniaa voittajansa painonpudotuksen johdosta. Viimeisimmän tuotantokauden voittanut Rachel Frederickson on nimittäin pudottanut 60 prosenttia elopainostaan ja hän näyttää voittojaksossa erittäin riutuneelta, lähes anorektiselta.

Rachel nappasi voitollaan 250.000 dollarin shekin, mutta samalla myös järisyttävän määrän tuohtunutta palautetta. Ohjelman ohjaaja Jillian Lampertin mukaan formaatin ideana ei ole laihduttaa niin paljon kuin mahdollista vaan antaa ihmisille kokonaisvaltaisesti terveellisempi elämä. Liikalaihuus ei ole terveellistä, Associated Press uutisoi.

Ylipaino on yksi maailman suurimmista terveysongelmista, ja Yhdysvaltojen ohella siitä kärsitään paljon myös Pohjoismaissa. Maailman terveysjärjestö WHO:n arvion mukaan maailmassa on jo yli miljardi ylipainoista, joista 300 miljoonaa on kliinisesti lihavia.