Et usko silmiäsi! Varis ratkaisi monimutkaisen pulman – tutkijatkin ällistyivät

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime kuukausina on puhuttu jälleen kovasti delfiineistä ja niiden ylivertaisesta älykkyydestä, mutta delfiinit eivät ole ainoita eläinmaailman älykköjä. Nyt BBC on nimittäin julkaissut videon eräästä variksesta, jonka suoritusta olisi vaikea uskoa todeksi ilman videota.

YouTube
YouTube

Harva voisi uskoa, että lintu kykenee kovinkaan monimutkaisiin älyä vaativiin tehtäviin. Videolla 007-lempinimen saanut nokivaris pannaan kuitenkin suorittamaan kahdeksan eri suoritusta vaativan tehtävän, jonka palkintoja odotti herkkupala.

Tuskin moni ihminenkään olisi osannut yhdistää häkeissä olevia pikkukiviä siihen, että he olisivat saaneet niiden yhteispainon avulla tikun ulos laatikosta. Varisten tiedetään olevan erittäin taitavia ratkaisemaan ongelmia, ja niillä on lisäksi erittäin hyvä muisti.