70-vuotias kehonrakentaja on pysäyttävä näky – saa ottaa mallia!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni vanhempi ihminen on todistanut omalla käytöksellään ja teoillaan sen, että ikä on loppujen lopuksi vain välttämätön paha. Toki keho vanhenee iän myötä, mutta nuorekkaalla asenteella voi saada elämästään yhtä paljon nautintoa kuin vähemmän vuosia kerryttäneet kanssatoverit.

YouTube
YouTube

Sam Bryant Jr. on elävä esimerkki siitä, että vaikka hänen ikätiukunsa kilkattelee jo 70 vuodessa, tuntee hän olonsa alle 50-vuotiaaksi. Mies harrastaa edelleenkin aktiivisesti painonnostoa. Hän on nostellut puntteja ”vasta” 26 vuoden ajan, ja innostus sai alkunsa kipeästä erosta. Tuolloin 44-vuotias mies purki tuntonsa kuntosalilla rehkimiseen ja 11 kuukautta myöhemmin hän osallistui kehonrakennuskilpailuihin ja sijoittui kolmanneksi.

– Ihmisillä on väärä käsitys siitä, mikä tekee heidät vanhaksi. Itse ajattelen, että ainoastaan oma mieli tekee vanhaksi. Ikä on vain numeroita, mutta valitettavasti se antaa monille hyvän syyn laiskotella ja olla tekemättä mitään. Moni on sanonut minulle: ”Odota vain, kun pääset tähän ikään”, ja sitten he nolostuvat kun kerron olevani 70-vuotias, Sam jutteli Augusta Chronicle -julkaisulle.

Samin mukaan tekemättömyys vanhentaa. Hän itse työskentelee öisin trukkikuskina ja treenaa siihen päälle kaksi kertaa päivässä. Hän myös ruokailee kaksi kertaa päivässä ja usein Waffle House -nimisessä ravintolassa. Vatsalaukkuun uppoaa päivittäin runsaasti vitamiineja ja proteiinia, eikä hän ole koskaan kokeillut lisäravinteita. Liikunta on hänen hengenravintoaan ja sen kautta mies saa olonsa upeaksi.