Teletubeista tehtiin räppivideon tähtiä – hämmentävä tulos

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuosina 1997 – 2001 tuotettu Teletapit oli BBC Two -televisiokanavan huippusuosittu lastenohjelma. Kyseessä oli varta vasten aivan pieniä lapsia varten tehty televisiosarja, mutta sen värikäs ja surrealistinen tyyli onnistui vetoamaan myös vanhempiin katsojiin.

YouTube
YouTube

Teletapit ovat naurattaneet netissä useilla videoilla, mutta nyt suosiota niittää kaiketi niistä oivallisin. Videolla on gangsta-rapin tahdissa tanssivia teletappihahmoja, ja niiden liikkeet sopivat bassobiittiin kuin nenä päähän. Trippaava video on kuin uusi musiikkivideo taustalla soivalle Kuruptin C Walk -kappaleelle.

Suomessa Teletapit-sarjaa on esitetty muun muassa Ylen kanavilla ja MTV3 Juniorilla. 90-luvulla lapsuuttaan viettäneitä koetteli myöhemmin kuitenkin suru-uutinen, sillä Teletappimaa hukutettiin veden alle. Ohjelman kuvauspaikka muutettiin lammikoksi, sillä maanomistaja kyllästyi alueelleen tunkeutuviin turisteihiin.