Koditon voitti miljoonia lotossa – lahjoittaa suuren osan pois

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ihmiset valittavat usein rahanpuutteesta, joten lottovoitto on monen suuri unelma. Luulisi, että kodittomalla miehellä olisi käyttöä kahisevalle, mutta joskus kuitenkin epäitsekkyys vie voiton. Nyt unkarilaisen kadunmiehen kerrottiin voittaneen lotossa 2,1 miljoonaa euroa.

Laszlo Andrascheck käytti kuponkiin viimeiset pennosensa matkallaan Budapestiin, jossa mies aikoi osallistua toipuvien alkoholistien kokoontumiseen. Luojan lykystä mies sai maansa isoimman lottovoiton, mutta ei kuitenkaan halua käyttää rahoja pelkästään itseensä. Hän maksoi velkansa perheelleen ja osti autot kolmelle lapselleen.

Andrascheck aikoo lahjoittaa vaimonsa Anikon kanssa suuren osan summasta perustamalleen rahastolle, joka tukee aviomiestensä pahoinpitelemiä naisia. Metro-lehden mukaan miehen voittama summa säilyi salaisuutena, kunnes hän lahjoitti ison summan paikalliselle kodittomien ihmisten asuinsijalle.

Lottovoittajan mukaan alkoholi vaikutti aikoinaan suuresti hänen kodittomuuteensa. 55-vuotias mies on nyt ollut viisi vuotta raittiina, eikä hän omien sanojensa mukaan aio palata enää entiseen elämäntyyliinsä.