Wow, toukan ulkonäössä hämmentävän tuttuja piirteitä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kiitäjät ovat usein unohdettu perhosiin kuuluva heimo. Heimoon kuuluvien perhosten edustajat ovat yleensä suurikokoisia ja näyttäviä. Täysikasvuiset kiitäjät kiehtovat omintakeisella ulkonäöllään ja niiden toukat usein hyvinkin värikkäitä ja kookkaita.

Iron man face caterpillar

Nyt netissä leviää kuvia oleanterikiitäjän toukasta, jossa vihreä perhosen poikanen näyttää hämmästyttävän paljon sarjakuvasankari Iron Manilta, eli Marvelin supersankarihahmo Rautamieheltä. Vaikka toukka on vihreä, ovat sen selässä olevat valkoiset täplät kuin sankarin haarniskan naamio.

Oleanterikiitäjää tavataan ainoastaan trooppisella ja substrooppisella vyöhykkeellä ja aikuisten yksilöiden siipiväli voi olla jopa yli kymmenen senttimetriä. Toukka voi olla väritykseltään myös ruskea ja niillä on peräpäässä kiitäjille tyypillinen sarvi. Toukka voi kasvaa jopa 12,5-senttimetriseksi ennen koteloitumistaan.