Söpö vyötiäinen tanssi Michael Jacksonia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vyötiäiset ovat hassusta ulkonäöstään huolimatta nisäkkäitä, jotka tunnistetaan lajeille tyypillisestä kilvestä. Ne muistuttavat etäisesti siilejä, mutta saattavat kasvaa jopa 60-kiloisiksi yksilöiksi.

YouTube
YouTube

YouTubeen on nyt ladattu hauska video, jolla on Michael Jacksonin hittibiisin tahdissa tanssiva vyötiäinen. Todellisuudessa pieni tuhisija keräilee lehtiä ilmeisesti pesätarpeikseen, mutta videon julkaissut henkilö on editoinut taltioinnista vekkulin musiikin avulla.

Vyötiäisten näkeminen on harvinaista herkkua eurooppalaisille, sillä niitä ei asustele lähistöllämme kuin muutamassa eläintarhassa. Luonnossa eläviä vyötiäisiä sen sijaan löytyy kaikkialta Amerikan mantereelta, ja rapakon takana onkin mahdollista tavata 21 eri vyötiäislajia. Näistä puolet on lajiteltu jollain tasolla uhanalaiseksi.