Curlingia ilman lunta ja jäätä? Näin Brasiliassa kävi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Venäjällä vietetään parhaillaan vuoden 2014 talviolympialaisia, jotka järjestetään Sotshin kaupungissa. Yksi olympialajeista on curling, joka nousi vuonna 2006 jokaisen suomalaisen huulille yllättävän kisamenestyksen ansiosta.

YouTube
YouTube

Markku Uusipaavalniemen johtama Suomen olympiajoukkue voitti lajista tuolloin hopeaa. Curlingissa liu’utetaan jäällä pyöreää graniittikiveä, ja niinpä lajin harrastaminen yhdistetään yleensä kylmiin olosuhteisiin – tai ainakin jäähalliympäristöön.

Tuore Youtube-video kuitenkin osoittaa, että kekseliäisyys on tarjonnut myös brasilialaisille lajin ystäville harrastaa curlingia kotimaassaan, ja vieläpä taivasalla. Jään sijaan he nimittäin pelaavat peliä veden peittämällä kadulla.