AVICII saapuu Summer Sound Festivalin päätähdeksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruotsalainen elektronisen musiikin supertähti Avicii esiintyy ensi kesänä Summer Sound Festival -tapahtumassa Helsingissä vuoden 2014 ainoalla Suomen keikallaan. Superhittejä takonut Avicii on tällä hetkellä suosituin EDM-tähti koko maailmassa.

Aviciin nosti supertähdeksi Grammy-ehdokkaaksi päässyt Levels-hitti vuonna 2011. Tämä ja sitä seuranneet uudet menestyssinglet Fade Into Darkness ja Silhouettes olivat kuitenkin vasta alkusoittoa viime vuonna julkaistulle True-debyyttialbumille. Albumi nousi yhdeksi vuoden menestyneimmistä levyistä ympäri maailmaa, ja siltä irroitetut singlet ovat rikkoneet useita ennätyksiä.

avicii20022014

Albumin ensimmäinen single Wake Me Up oli yksi vuoden 2013 myydyimmistä singleistä. Se myi pelkästään Yhdysvalloissa yli 3,6 miljoonaa kappaletta, ylsi Isossa Britanniassa ennätyksellisesti jo julkaisuviikollaan yli 250.000 kappaleen myyntiin, ja nousi vuoden aikana listaykköseksi yli kahdessakymmenessä maassa.

Wake Me Up ja myöhemmät True-albumilta julkaistut singlet Hey Brother ja You Make Me ovat saavuttaneet huikean suosion myös radioissa. Avicii on ollut radioaalloilla yksi koko maailman eniten soitetuista artisteista viimeisen vuoden aikana, ja esimerkiksi Ranskan NRJ-asema on perustanut ainoastaan Aviciin kappaleita soittavan NRJ AVICII -kanavan.

Stara on mukana Summer Sound Festivaleilla.