Näyttelijätär voitti Jumalan Oscar-kiitosten määrässä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Monien Hollywood-tähtien mittarilla Meryl Streep on diiva ja legenda. Nainen on ollut ehdolla 18 Oscar-palkinnon saajaksi ja voittanut kolme pystiä 35-vuotisen uransa aikana. Streep on myös harvinaisen arvostettu oman alansa ammattilaisen keskuudessa.

Häntä on nimittäin kiitelty Oscar-voittajien puheissa useammin kuin itse Jumalaa. Slate-lehti rankkasi useimmin puheissa mainitut henkilöt, ja Streep pääsi listan kärkeen. Vuoden 2002 jälkeen 4 Oscar-voittajaa 47 ihmisestä kiitti naista puheessaan. Hänen jälkeensä tulivat Jumala, Sidney Poitier ja Oprah Winfrey.

Meryl Streep on 64-vuotias näyttelijätär, joka tunnetaan parhaiten elokuvista Ranskalaisen luutnantin nainen, Minun Afrikkani, Hiljaiset sillat, Paholainen pukeutuu Pradaan, Julie & Julia, Mamma Mia!, Kauriinmetsästäjä ja Adaptation – minun versioni. Hän on menestynyt hyvin luonnenäyttelijänä vakavissa rooleissa, mutta onnistuu muuntautumiskykynsä takia loistamaan myös kepeissä komedioissa.