Mies lähti lomalle – Facebook-pila väitti kuolleeksi

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Sosiaalisen median merkitys on yllättävän suuri, onhan ihmisiä esimerkiksi erotettu törkeiden Facebook-statuspäivitysten takia. Nyt eräs brittimies joutui julman Facebook-pilan kohteeksi. Lloyd Bryan oli lomailemassa Karibian risteilyllä, minkä aikana sivustolla levisi tieto hänen kuolemastaan.

74-vuotias automekaanikko hämmentyi huomattavasti palatessaan vaimonsa Julien kanssa reissun päältä, kun suuri osa hänen asiakkaistaan luuli häntä edesmenneeksi. Mies kertoi menettävänsä viikossa noin 2.000 punnan tienestit väärän tiedon takia.

Käytettyjen autojen foorumi perusti jopa muistosivun Bryanille ja 57-vuotiaalta Julie-vaimolta kyseltiin hautajaisten yksityiskohdista. Kyse oli julmasta pilasta, eikä pariskunnalla ole aavistustakaan kuka laittoi liikkeelle perättömät huhut. Britanninan Kentissä asuva Bryan epäilee kateellisia kilpailijoita teosta.

– Haluan ihmisten tietävän, etten ole kuollut. Monet kauppiaat ovat tulleet nimistämään minua varmistaakseen, että olen elossa. Asiakkaat ovat soittaneet selvittääkseen, onko huhu totta, kertoi Bryan Daily Mirror -lehdelle.