Naisella ollut hikka jo 11 vuotta: ”Mikään ei auta”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Joskus ihmiselle iskee sitkeä hikka, eikä nikottelu tunnu loppuvan millään. Kerroimme taannoin eräästä brittiteinistä, jonka hikka jatkui 10 viikkoa putkeen. Häntäkin kauemmin on kuitenkin kestänyt Britannian Hullista kotoisin olevan Amanda Corbyn hikka.

46-vuotias nainen on nikotellut nimittäin 11 vuoden ajan. Lääkäreiden arvion mukaan Amanda olisi nikotellut tähän mennessä yli kolme miljoonaa kertaa. Häneltä pääsee hikka kahden sekunnin välein jopa kymmenen minuutin ajan.

Nikottelua tapahtuu noin viitisen kertaa päivässä. Corby on perin juurin kyllästynyt tilaansa, joka alkoi itsestään vuonna 2003. Hän on yrittänyt kaikkensa, jotta pääsisi hikasta eroon.

– Olen yrittänyt pelästyttää itseni ja juoda vettä – kaikkia vanhoja temppuja – mutta mikään ei auta. Olen koittanut hypnoosia, mikä sai hikan loppumaan kolmeksi kuukaudeksi, kunnes se alkoi taas. En tiedä enää mitä yrittäisin seuraavaksi, kertoi nainen Female First -lehdelle.