Ruma sinkkumies, sinullakin voi käydä flaksi

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ihmiset voidaan törkeän kaksijakoisella logiikalla jakaa kahteen ryhmään – kauniisiin ja ei-niin-kauniisiin ihmisiin. Kun ulkonäkönsä puolesta viehättävät henkilöt saattavat hallita deittailukenttää, voivat vähemmän puoleensavetävät miettiä, onko heillä lainkaan saumaa löytää itselleen kumppania. Vastaus on kyllä.

Ketään ei pitäisi sanoa rumaksi, koska jokainen on kaunis omalla tavallaan. Tässä tutkimuksessa asioita on kuitenkin hieman kärjistetty. Amerikkalaistutkimuksen mukaan naiset valikoivat nimittäin aviopuolisonsa persoonallisuuden perusteella. Tutkimuksessa kartoitettiin 13.034 ihmisen elämää ja parisuhteita 15 vuoden ajalta 34 ikävuoteen asti. Kaikki osallistujat jaoteltiin ulkonäön, persoonallisuuden ja seurustelutottumustensa perusteella.

Naiset arvostivat miehissä eniten luonnetta, ja ne urokset, joiden persoonallisuus oli keskimääräistä hienompi, päätyivät todennäköisimmin naimisiin. Miamin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan viehättävätkin ihmiset löytävät kumppanin, mutta pysyvät todennäköisesti naimattomina, vaikka eläisivätkin yhdessä. Suuri osa osallistujista näki yhteenmuuton suhteen testinä, eikä varsinaisena sitoutumisena, uutisoi Daily Mirror -lehti.