Laiva 17-metrisissä aalloissa – video voi tehdä merisairaaksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme kertoneet useista myrskyistä ja lähinnä kaupunkien yllä riehuneista ukkosista. Nyt kuitenkin pääsemme kurkistamaan aallokossa seilaavan laivan matkaa Irlannin edustalla jylläävässä myrskyrintamassa. Aallot ovat jopa 17-metrisiä.

YouTube
YouTube

Stev Golden on ladannut YouTubeen videon, joka on kuvattu ruorin takaa Irlannin eteläpuolella. Hän seilaa parhaillaan 62 metriä pitkällä ja 1.500 tonnia painavalla laivalla, joka on kohdannut huiman merenkäynnin. Laiva jatkaa määrätietoisesti matkaansa raskaiden vaahtopäiden iskeytyessä sen runkoon.

Helmikuun ensimmäinen päivä kuvattu video näyttää hyvin, että aallokossa seilaaminen ei ole lasten leikkiä. Aallonharjat ylttävät parhaimmillaan 15-17 metriin ja tuuli on voimakkuudeltaan 44 metriä sekunnissa. Ilmatieteen laitoksen mukaan myrskytuuli puhaltaa, kun kymmenen minuutin keskituuleksi on mitattu vähintään 21 metriä sekunnissa.