Suomalainen poliisiauto nettimyynnissä: ”Erinomainen huolto historia”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen poliisin määrärahoista on ollut pulaa jo vuosikymmenien ajan, ja rahahanat tuntuvat tiukentuvan vuosi vuodelta. Liikkuvan poliisin lakkautuksella säästettiin paljon, mutta lisäsäästöjä tarvitaan. Niinpä esimerkiksi vanhat poliisiautot myydään.

Tori.fi
Tori.fi

Parhaillaan verkossa leviää harvinainen ilmoitus, jolla entistä EK206-poliisiautoa myydään julkisesti Tori-nettihuutokaupassa. Kyseessä on Volksvagen Transporter 2,5 TDI vuosimallia 2008, ja auton mittariin on ehtinyt kertyä 384.000 kilometriä. Mitään vaimon kauppakassiajoa nuo kilometrit eivät ole, sillä järjestyspoliisin autot joutuvat melkoiseen rääkkiin urallaan.

– Valtion omistama Henkilöauto. Erinomainen huolto historia. Täyshuollot aina 15 tkm jälk. Vain merkkiliikkeissä. Olemme koeajaneet, vaneroineet sekä muutoskatsastaneet tämän HENKILÖAUTON pieni veroiseksi PAKETTIAUTOKSI, ilmoituksessa kerrotaan.

Vaikka kyseessä on käytännössä pakettiauto, niin valtion virkamiehet ovat siis muuttaneet sen statuksen henkilöautoksi, jolla on pienempi vero. Poliisiauton väritys on poistettu, joten tällä hetkellä auto on valkoinen.