Tamperelaismies suunnitteli uuden oluen – tulee viikonloppuna myyntiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Olutmestariksi 2014 valittu tamperelainen Juha Sorsa on suunnittellut täysmaltaisen oluen yhdessä Sinebrychoffin panimon Heikki Vuokon kanssa. Tamperelaisväriä omaava Sinebrychoff Olutmestarin Vehnä -olut pääsee tulevana viikonloppuna myyntiin olutravintoloissa kautta maan.

juhasorsa28022014

Suomen Olutmestari -kilpailu järjestettiin taannoin kuudennen kerran. Voittaja pääsi toista kertaa kilpailun historiassa luomaan oman oluen yhdessä ammattilaisten kanssa. Viime vuonna markkinoille tuli Suomen Olutmestari Mirva Kylmäkorven suosittu Olutmestarin IPA777 -olut, jota nyt seuraa Sorsan kesäinen vehnäolut.

Tampereella Gastropub Tuulensuussa työskentelevä Suomen tuore olutmestari Juha Sorsa on oluttuntemuksensa ohella kouluttanut itsensä sommelieriksi ja osaa suositella ruokia niin oluen kuin viinien kanssa.

– Oikea olut nautitaan hyvässä seurassa, hyvässä ravintolassa. Olut on monipuolinen ruokajuoma, joka antaa liikkumavaraa eri ruokalajien kanssa. Erityylisiä oluita pitäisi suositella suomalaisissa ravintoloissa rohkeammin, Juha Sorsa kertoo olutfilosofiastaan.