Tätä ei näkynyt kristallipallosta – aiheutti tuhoisan asuntopalon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kristallipalloja nähdään lähinnä ennustajien ja meedioiden käyttäminä apuvälineinä ja portteina tuonpuoleiseen. Osa tavallisista ihmisistä suosii myös näitä näyttäviä ja yleensä tavallisesta lasista valmsitettuja esineitä koristeeksi kotiinsa.

Lontoon pelastuslaitos muistuttaa, että kristallipallojen kaltaisissa koristeissa piilee suuri palovaara. Tästä todisteena voidaan pitää hiljattain Lontoon keskustassa riehunutta tulipaloa. Essexissä asuneen pariskunnan ikkunalaudalla koristeena ollut kristallipallo sytytti auringonvalon avulla huoneiston verhot ja lopulta koko asunnon palamaan. Huoneiston asukkaat olivat nukkuneet palon alkaessa, mutta heräsivät palovaroittimen ääneen.

Telegraph-lehti kertoo, että Lontoossa on syttynyt viiden vuoden aikana 33 tulipaloa ikkunalaudoilla tai muualla kodissa auringonpaisteessa olleiden koristeiden takia. Toisin sanoen pullot, kristalliesineet ja muut lasikoristeet tulee pitää kaukana ikkunan läpi kajastavasta auringonvalosta.