Maailman pahimmat turistirysät listattiin – montako olet nähnyt?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin Instagramin suosituimmista paikoista ja kärkipäässä olivat oletetusti Disneyn teemahuvipuistot ja New Yorkin Times Square. Nyt on listattu 50 maailman suosituinta matkakohdetta yhdelle listalle, ja samalla kerrotaan eri paikkojen vuotuiset kävijämäärät ja suosituimmat matka-ajat.

Osa ihmisistä tahtoo matkustaa varta vasten suosittuihin matkakohteisiin kerryttämään samoja kokemuksia kuin muutkin. Toiset taas välttävät pahimpia turistirysiä kuin ruttoa, mutta vierailevat niissä silti ikään kuin ”matkan varrella”. Todellisuudessa matkailu on järisttyvän suuri bisnes ja turisteista taistellaan hampaat irvessä.

Love Home Swamp -niminen yritys on kunnostautunut erilaisten matkailuun liittyvien listojen laatimisessa. Nyt heidän tiiminsä on tehnyt taulukon, jossa on maailman 50 suosituinta kohdetta kävijämäärineen ja sesonkiaikoineen. Listalla vilahtelee monille tuttuja paikkoja, kuten Hollywoodin Universal Studios, Lontoon British Museum, Pariisin Eiffel-torni ja Hong Kongin Ocean Park.

Pohjoismaista ei listalle ole päässyt yksikään kohde. Yhdysvallat hallitsevat kärkisijoja, kun kolmantena on New Yorkin Manhattanin keskellä sijaitseva Central Park ja toisena myös Instagramin kärkisijoille noussut Time Square. Ensimmäiseksi pääsee kaikkien pelureiden ja bilehiirien mekka – Las Vegas liki 40 miljoonalla kävijällään. Syykin on selvä – yhdysvaltalaiset ovat innokkaita matkaajia, mutta poistuvat harvoin kotimaastaan. Las Vegas on heidän bileristeilynsä.

Kuva: Lovehomeswap4