Alkoholiin liittyvät myytit murrettiin – väärät uskomukset oikaistiin viimein

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset juovat alkoholia juhliakseen, rentoutuakseen tai unohtaakseen murheensa. Kohtuudella nautitun alkoholin tiedetään lisäävän jopa elinvuosia, mutta promillepitoiseen juomaan liittyy vahvasti myös myyttejä. Nyt nämä olettamukset saavat kyytiä.

Moni säännöstelee yökerhoissa juomistaan sillä, että vuorottelee oluen ja drinkkien kanssa krapulansa välttääkseen. Vaihtelua kannattaisi kuitenkin tehdä veden ja alkoholijuomien kanssa, mikäli tahtoo estää liiallisen päihtymisen ja siitä aiheutuvan kanuunan. Myös se on harhaluulo, että eri juomia sekaisin juomalla tulee enemmän humalaan. Ainoastaan määrällä on väliä, ei sillä mitä lasissa on.

Mental Flossin julkaisemalla faktavideolla myös kerrotaan, että alkoholi ei ole syynä niin sanotun kaljamahan kasvamiseen. Esimerkiksi muutaman lasin viiniä iltaisin nauttivat naiset ovat keskimääräistä hoikempia kuin absolutistit siskonsa. Video myös paljastaa, että mikäli henkilö on juonut itsensä sammuneeseen tilaan, ei hän voi saada ajasta muistikuvia enää koskaan.

Osa suomlaisista on lopettanut kirkkaan viinan juomisen siksi, että hän tulee siitä vihaiseksi. Tutkimusten mukaan rähinäviinaa ei ole kuitenkaan olemassa. Sen sijaan liiallista juomista on. On myös olemassa uskomus, jonka mukaan ison aterian jälkeen ei tule yhtä helposti humalaan. Ihminen juopuu illallisen jälkeen yhtä helposti kuin ilmankin, mutta vain pidemmällä viiveellä. Ihmisten kannattaa myös unohtaa kaikki keinotekoiset kikat saadakseen päänsä selväksi, sillä parhaiten ihmisen pään kirkastaa aika, kun alkoholi palaa pois elimistöstä.