Näin nykyajan olympialaiset eroavat antiikin ajoista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Venäjä tarjoili maailmalle näyttävät talviolympialaiset, jotka tosin muistetaan tulevaisuudessa lähinnä surkeista olosuhteista ja kisojen jälkeen tapahtuneista Venäjän sotatoimista Ukrainassa. Nyt voidaan vilkaista miten nykyiset olympialaiset eroavat alkuperäisistä antiikin ajan kisoista.

YouTube
YouTube

Verkossa on julkaistu video antiikin ja nykyaikaisten olympialaisten eroavaisuuksista. Ennen olympialaisten lajit olivat ronskeja ja niissä ei ollut turhia kommervenkkejä tai sääntöjä. Esimerkiksi painissa sai käyttää todella kovia otteita ja kilpailuissa oli mukana kaiken kaikkiaan vain muutama laji. Nykyisin hissutelllaan enemmän taitoa kuin voimaa vaativissa lajeissa, joita onkin nykyaikaisissa olympialaisissa yhteensä 400.

Olympialaisia on järjestetty aikojen saatossa yli 40 kaupungissa ja kilpailut keräävät urheilijoita 204 maasta. Ennen sekin oli yksinkertaisempaa, kun olympialaiset järjestettiin pelkästään samannimisessä kaupungissa Kreikassa.

Yksi etenkin mieskatsojia harmittava muutos on se, että ennen urheilijat kisailivat ilman rihman kiertämää. Nykyisin urheiluvarustuksella ja -vaatetuksella on lähes yhtä suuri merkitys kuin urheilijoilla itsellään. Kuinka hyvältä alastomuus näyttäisi tänä päivänä esimerkiksi naisten pikaluistelussa?