Näin huimasti MM-kilpailujen jalkapallo on muuttunut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sotshin talviolympialaiset saatiin taannoin päätökseen, mutta se ei tarkoita sitä, että vuoden 2014 suuret urheilutapahtumat olisivat jo takana. Tänä kesänä Brasiliassa pelataan jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut, joiden osakseen saama mediahuomio vetää lähes vertoja olympialaisten vastaavalle.

GIF of every football from World Cup's gone by [1930-2010].

Jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuja on järjestetty vuodesta 1930 lähtien, ja tänä vuonna pelattaan järjestyksessään 20. turnaus. Reddit-käyttäjän kokoamassa gif-animaatiossa nähdään, miten maailmanmestaruuskilpailuissa käyettävä jalkapallo on muuttunut vuosien varrella.

Ensimmäiset jalkapallot näyttävät lähinnä rujoista nahanpalasista yhteen kootulta kuntoilupalloilta, joiden varjolla nykyaikaiset pallot näyttävät lähes futuristisilta. Pallon pinta on myös saanut vuosien varrella enemmän paneeleita, ja sen paino on muuttunut huomattavasti kevyemmäksi.