Naisella synkkä ihosairaus – koko iho kuplii

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ennen vanhaan spitaali oli tauti, joka sai läheiset hylkäämään perheen sairastuneen jäsenen. Nykyään kuvittelisi, että terveydenhuolto olisi tarpeeksi kehittynyttä, ettei ihmisiä tarvisisi ajaa yksinäisyyteen kärsimään. Indonesialainen 46-vuotias nainen omaa kuitenkin oudon ihosairauden, jonka ansiosta hän joutuu kerjäämään elantonsa.

YouTube
YouTube

Sarotin kärsii harvinaisesta tilasta, jossa hänen ihonsa näyttää kuplivan siihen syntyneistä pienistä kasvaimista. Perhe ei halunnut huolehtia naisesta, vaan hänet hylättiin sairauden puhjettua kolme vuotta sitten. Sarotinin on pakko kerjätä tullakseen edes jotenkin toimeen.

Puolet hänen kasvoistaan on kasvaimen peitossa, minkä lisäksi hänen kehoaan peittävät sadat pienemmät kasvaimet. Naiselta poistettiin aiemmin valtion rahoittamassa operaatiossa 70,5 kilon kokoinen kasvain selästä, mutta se näyttää kasvavan jälleen takaisin.

Neljä lasta omaavalla leskellä ei ole omien sanojensa mukaan varaa paikalliseen lääkehoitoon. Länsi-Jaavassa Bandungissa asuva Sarotin toivoo paranevansa, jotta voisi olla kaunis kuten muutkin naiset, uutisoi Daily Mirror.