Awww! Trendilemmikki liitelee omistajansa luokse

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sokeriorava ei nimestään huolimatta ole jyrsijä, vaan pieni liito-oravaa muistuttava pussieläin, joka elää luonnonvaraisena Australian ja Uuden-Guinean alueella. Myös Indonesian metsissä elävä otus on hyvin sosiaalinen laumaeläin ja siitä on tullut viime vuosina eräänlainen trendilemmikki.

YouTube
YouTube

Monet lemmikkieläimet oppivat nopeasti omistajan käyttämän kutsutavan, joka voi olla vihellys, nimen sanominen tai vaikkapa kielen naksautusääni. Ryan Murawski on ladannut verkkoon supersuloisen videon sokerioravastaan, joka liitää miehen luokse katon rajasta. Pieni otus levittää raajansa liitopukumaisesti ennen laskeutumista tarkasti oikeaan kohtaan.

Sokerioravia näkee Aasiassa kaduilla ihmisten taskuissa tai niille tarkoitetuissa pussukoissa. Noin sata grammaa painava eläin kulkee helposti mukana, ja se kiintyykin omistajaansa hyvin helposti. Kaikki eläintenystävät eivät ole trendistä innoissaan. Osa pelkää, että buumin laimennuttua oravat jäävät oman onnensa nojaan, eivätkä välttämättä sopeudu enää viidakkoelämään. Sokerioravien omistajat ovat kuitenkin äärimmäisen onnellisia suloisista lemmikeistään ja harjoittelevat niiden kanssa temppuja kaduilla ja kodeissa.