Uusi ME syntyi: Radio-ohjattavat helikopterit nostivat naisen ilmaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lentäminen on kiinnostanut ihmistä kautta historian ja ensimmäiset ilmojen halki suoritetut matkat tehtiin kuumailmapalloilla. Tekniikan kehittyessä lentomatkustaminen on arkipäivää ja ihmiset odottavat markkinoille laitteita, joilla he voisivat lennellä omatoimisesti päivittäin.

YouTube
YouTube

HeliGraphix-stunttiryhmä on nyt julkaissut YouTubessa videon, jolla nähdään maailman ensimmäinen ihmisen nousu ilmaan kahden radio-ohjattavan helikopterin lennättämänä. Kaksi Gaui X7 -radio-ohjattavaa helikopteria nostavat koptereissa roikkuvan naisen kevyesti ilmaan.

Pienikokoiset radio-ohjattavat helikopterit ovat tehneet parin vuoden aikana läpimurron myös Suomessa. Niitä käytetään eniten kuvausapuna, mutta esimerkiksi Afrikassa niitä on hyödynnetty jo oluen kuljettajina. Kopterit lennättävät janoisille juhlavieraille kylmää olutta. Festarikävijä voi tilata itselleen juoman kätevästi älypuhelimella, jonka koordinaatteihin pikkukopteri hetken kuluttua pörrää.

YouTube
YouTube