Viisivuotias väärensi äitinsä allekirjoituksen – ei ihan onnistunut

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lapset saattavat joskus väärentää vanhempiensa allekirjoituksia kokeisiin tai jälki-istuntolappuihin. Harvoinpa kuitenkaan väärentämistä aloitetaan harrastamaan esikouluiässä. Nyt kuitenkin netissä leviää kuva, jossa viisivuotias on ainakin yrittänyt väärentää äitinsä allekirjoitusta.

Valitettavasti vastikään kirjoittamaan oppinut ei ole täysin ymmärtänyt allekirjoituksen merkitystä, sillä yleensä sen avulla todistetaan henkilöllisyys ja vakuutetaan, että henkilö on oikeasti se keneksi itseään väittää. Lapsi oli kirjoittanut viivalle versaaleilla MOMMY ja piirtänyt vielä sydämiä alle.

Allekirjoitus on tunnistusmerkki, jonka avulla todistetaan henkilöllisyys. Osa ihmisistä käyttää virallisena allekirjoituksena nimensä lyhennystä. Allekirjoitukset olivat aikanaan yksinkertaisia ja muutamalla viivalla tehtyjä puumerkkejä. X-merkkiä ei kuitenkaan hyväksytä viralliseksi allekirjoitukseksi.