Tanssiminen tekee ihmiselle hyvää lukemattomilla tavoilla

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Tanssiminen ei ole suomalaisille helppo asia julkisella paikalla. Tässä hieman jäykähkössä kulttuurissa tanssijalkaa alkaa monesti vipattaa vasta muutaman neuvoa antavan jälkeen. Sen jälkeen meitä ei enää pitele mikään.

Tanssilla on kuitenkin monia hyviä vaikutuksia, joten sen voisi ottaa vaikka päivittäiseksi harrastukseksi. Buzzfeed julkaisi videon, jossa kerrotaan muun muassa, että se tuottaa aivoille töitä ja lisää hermostollisia yhteyksiä. Tanssiminen lisää voimaa ja notkeutta, sekä vähentää sairauksille altistumista.

Monipuolisen tanssiliikunnan kerrotaan vähentävän mahdollisuutta sairastua sydänsairauksiin, osteoporoosiin ja diabatekseen. Harrastus nostaa itsetuntoa ja vähentää stressiä. Kehon liikuttaminen musiikin tahtiin on iloinen asia, jonka vuoksi se vähentää masennuksen oireita.